Scouts Boechout? Dat moet je meemaken!

groepsweekend2012Waar je gaat langs de Boechoutse wegen,
overal kom je den 31ste tegen. Een banale bende vol lawaai of een maffe club op verkenning?

Wie goed kijkt, ziet méér.

Je zou het niet zeggen als je onze jeugdige gezichten bekijkt, maar de scouts van Boechout
bestaan al langer dan 80 jaar!
De start van een jaar vol verrassingen, vol met ontdekkingen, vol spel en plezier. Dat is wat scouting je biedt!

De 31ste Scouts Sint-Bavo Boechout – zo heten we officieel binnen Scouts en Gidsen Vlaanderen is een bruisende jeugdvereniging die elke dag, elke week bijdraagt tot ontspanning, opvoeding en ontplooiing van talloze jongeren.
Eens de kriebel van scouting in je lijf zit, geraak je er niet meer van af. Nu niet, morgen niet, zelfs niet na jaren.
Het is een virus dat je voor altijd meedraagt en hopelijk aan zoveel mogelijk mensen doorgeeft.

Onze jeugdbeweging wil, met een speelse aanpak en een groot hart voor de natuur, jongens een plek geven waar ze samen kunnen opgroeien en zich kunnen ontplooien.
We geven hen de ruimte waarin ze zich kunnen ontwikkelen tot sportieve, creatieve en sociaal bewogen mensen met zin voor schoonheid en cultuur. We bieden hen een plaats waar iedereen op zijn manier de kans krijgt zijn visie en levenshouding te vormen en leert opkomen voor zichzelf en de ander.
In elke tak zorgt de leiding voor de organisatie van activiteiten en voor de begeleiding van de leden.
Deze aanpak richt zich binnen Scouts en Gidsen Vlaanderen zowel op de individuele ontplooiing als op de groepsgerichte vaardigheden en attitudes.