Scouts, vergaderingen, leiding, … allemaal nieuwe dingen?

groepsweekend 2012Scouts Boechout ‘ontvangt’ elke week opnieuw een hele hoop leden voor een spetterende activiteit op zondagnamiddag. Doorgaans is er vergadering van 14.00u tot 17.00u.

Uitzondering hierop vormen de derde en vierde zondag van de maand. De derde zondag van de maand is het enkel in de voormiddag vergadering van 10.00u tot 12.30u. De vierde zondag daarentegen gaan we er een volledige dag tegenaan.
Om 10.00u vertrekkend de meeste takken op tocht, en om 17.00 zijn ze weer terug.
Tijdens de examenperiodes van de leiding of leden, kan het voorvallen dat de vergaderingen
van de oudste takken verplaatst worden naar een avond in het weekend. Het exacte programma verschijnt elke maand in “de Paalsteek” die u hier kan vinden.

Scouts is spelen. Spelen is leren, pret maken, … Daarom spelen scouts veel en graag.
Soorten van spelen, inkleding, begeleiding, uitleg, materiaal, alles passen we aan op maat van elke leeftijdstak.

Scouts is ook op tocht gaan. ‘Scouting’ is engels voor ‘verkennen’. Op tocht leren we de natuur kennen, ervan genieten en er respectvol mee om te gaan.
Onderweg zijn is even belangrijk als de bestemming. We leren ons bewegen langs nieuwe paden, ons oriënteren in een nieuwe omgeving. Een beetje ronddolen, en altijd iets op het spoor.